Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA VUKOVAR

U „Leptirić“ dječjem vrtiću obilježili smo Dan sjećanja na grad Vukovar razgovorom o gradu Vukovaru te paljenjem svijeće. Također, djeca izradila i svoje vlastite svijeće od papira u spomen svim žrtvama rata. Dječje radove izložili smo u hodniku vrtića.

Dani kruha u „LEPTIRIĆ“ dječjem vrtiću

Dane kruha u vrtiću „Leptirić“ obilježili smo istražujući kako zapravo nastaje brašno te koji su to sve sastojci potrebni kako bi dobili kruh. Nije sve ostalo na slici i riječima već smo svoja promišljanja pretvorili u djelo zamijesivši  tijesto te modelirajući razne kruščiće i peciva. Djeca su postala pravi mali pekari te uživala u igri s tijestom. Istraživali smo i teksturu brašna manipulirajući njime, a predškolarci su pokušali i drugačiji način pisanja slova, onaj u brašnu. Vrijedno smo vježbali recitaciju i pjesmicu te smo povodom Dana kruha i zahvalnosti  nastupili i na svetoj misi u Hlebinama.

Jesenska svečanost u „LEPTIRIĆ“ Dječjem vrtiću

Djeca su s roditeljima vrijedno prikupila kestene te smo 17.10. u dvorištu vrtića organizirali kestenijadu i druženje. Pridružili su nam se baka i djed dječaka N.P. te nam je djed pomogao ispekavši kestene koje smo svi zajedno degustirali. Djeca su sa zanimanjem promatrala kako djed peče kestene, uživala u zajedničkom druženju i igri. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na suradnji.

Dana 14.9.2018 one najmlađe iz "LEPTIRIĆ" Dječjeg vrtića posjetila je načelnica Hlebina, gospođa Božica Trnski. Kao važan vanjski čimbenik gospođa Božica brine o unaprijeđenju kvalitete vrtića. Tako je i ove pedagoške godine 2018/2019 opremljeno dječje igralište vrtića na radost sve djece.

Odgojiteljice DV „Vrapčić“ izlagale na Konferenciji u Splitu

Prošlog je tjedna u Splitu održana Konferencija na temu Priloga za raspravu o odgoju u organizaciji Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, Ogranka Splitsko-dalmatinske županije i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Na istoj su, nakon odabira stručnog povjerenstva od svih prijavljenih radova koji su organizatorima pristigli iz cijele Hrvatske, među inima o primjeru kvalitetne prakse izlagale i odgojiteljice „Vrapčića“.

„ Pripala nam je iznimna čast među brojnim istaknutim stručnjacima u području odgoja i obrazovanja izložiti pozitivnu praksu našeg vrtića s čak tri izlaganja. Prvo je bilo na temu uključivanja djece romske nacionalne manjine i djece čiji se roditelji izjašnjavaju kao Romi u jedan od Programa našeg Vrtića, drugo izlaganje bilo je vezano uz projekte koje vrtić već godinama provodi s Muzejom grada Koprivnice kao partnerom u brojnim projektima i aktivnostima, dok je treći primjer bio vezan uz aktivnosti i sadržaje naivne umjetnosti našeg kraja posebno Hlebina i Gole i rada s djecom od najranije dobi na istom području. Osim našeg vrtića Konferenciji su nazočili i brojni stručnjaci iz područja predškolskog, školskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja od koji su neki: doc.dr.sc. Tonća Jukić s FF Sveučilišta u Splitu, don Mihovil Kurkut mag.filozofije i odgojitelj u Italiji, BIH i RH, doc.dr.sc.Matilda Karamatić Brčić, Odjel za pedagogiju Sveučilišta u Zadru, prof.dr.sc Ivan Prskalo s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc Branko Bognar FF Jurja Strossmayera u Osijeku, Igor Longo prof.psih., realitetni psihoterapeut iz Splita, do prof.dr.sc Zdeslava Hrepica, iz Earth and Space Sciences Columbus State University, Georgia,USA, pa sve do nas samih praktičara iz područja ranog i predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja Splita, Zagreba, Kaštel Sućurca, Rijeke, Solina, Raba. Velika je čast biti odabran i predstaviti svoju praksu na ovakvoj Konferenciji koja uvijek osim stjecanja profesionalnih kompetencija uvijek doprinosi i razmjeni iskustva i povezivanju sa stručnjacima brojnih profila što slijedom utječe i na profesionalni rast i razvoj pojedinca ali i ustanove u cijelosti.“-rekla je Snježana Tišljarić ravnateljica vrtića „Vrapčić“ izražavajući posebnu pohvalu organizatorima na raznolikosti i bogatstvu odabranih tema od pedagoških, preko duhovnih do zakonitosti fizike primjenjive kod djece i odraslih.

Na slici: Odgojiteljice Antonija Novak i Milka Novaković iz „Zvončića“ Gola izlažu na temu „Vrtići na temeljima naivne umjetnosti „ , Snježana Tišljarić u izlaganjima pod nazivom „Retro&Etno&Art“ i „Paš p paš“, zajednička fotografija s članovima moderatorima i dijelom stručnog povjerenstva Konferencije u Splitu.

Vrtić „Vrapčić“ u novoj pedagoškoj godini novom projektu Da bi MALI znali, a VELIKI pazili

20.08.2018 održana je početna tiskovna konferencija za medije na kojem je predstavljen projekt Da bi MALI znali a VELIKI pazili. Odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova, „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Glavni cilj projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju direktih korisnika prilikom korištenja obilježenih pješačkih prijelaza, podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite pješaka kod prelaska pješačkih prijelaza, zebri, povećanje prometne kulture kod pješaka. Specifični ciljevi projekta su senzibiliziranje javnosti o problemima stradavanja pješaka u prometu; podizanje razine sigurnosti za pješake u prometu u lokalnoj zajednici. Direktni korisnici u projektu su odrasle osobe s invaliditetom; učenici osnovnoškolskog uzrasta u dobi od od 7 do 15 god; djeca predškolskog uzrasta; pripadnici romske nacionalne manjine. Indirektni korisnici su roditelji korisnika, donositelji odluka u Koprivničko-križevačkoj županiji, vijećnici Skupštine, novinari; zaposlenici javnih ustanova koje skrbe direktno ili indirektno za direktne korisnike; opća populacija građana Koprivničko-križevačke županije ,cca 5000 građani.

Planirane aktivnosti: priprema i predstavljanje projekta javnosti na početnoj tiskovnoj konferenciji, edukativni glazbeni spot; radionice za korisnike: „Prometni bonton“; „Najkraći put nije i najsigurniji“; „Prekratko traje zeleno“; „Zebrasta priča“; „Tvoja me ruka vodi“; „Info točka“; „Parlaonica“; „Jako duga ulica“; vrenovanje projekta (evaluacij); predstavljanje rezultata projekta na završnoj tiskovnoj konferenciji, izvještavanje donatora. Očekivani rezultati su povećanje informiranosti direktnih korisnika o prometnoj kulturi i sigurnim načinima prelaska obilježenih pješačkih prijelaza za 195 direktnih korisnika, 45 osoba s invaliditetom, 60 djece predškolskog uzrasta, 55 učenika osnovnoškolskog uzrasta, 35 pripadnika romske nacionalne manjine; cca 5000 indirektnih korisnika, građana Koprivničko-križevačke županije o zaštiti pješaka u prometu.Nositelj projekta je UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM „BOLJE SUTRA“ GRADA KOPRIVNICE. Partneri u projektu su OŠ Sokolovac; Dječji vrtić „Vrapčić“ Drnje, podružnice i Udruga Roma "Korak po korak" Paš p paš Kc-kž županije. Voditeljica projekta Renata Glavica. Trajanje projekta je 08.05.2018. do 30.05.2019. Nakon tiskovne konferencije nositelj i partneri su potpisali Sporazum o suradnji na provedbi projekta. ( izvor teksta Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra, predsjednica g. Marija Mraz)

Povodom obilježavanja dana Svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca 4.5.2018. u "Leptirić" Dječjem vrtiću posjetili su nas vatrogasci DVD  - a Hlebine. Djeci su prezentirali svoju opremu - kacigu, vozilo, podjelili im bojanke, podsjetli ih što treba učiniti u slučaju požara, kako pravilno reagirati te koji broj nazvati.

Djeca su ih iznenadila otpjevanim  stihovima "Požurite vatrogasci".

Designed by: Logo Georg