Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

U nedjelju 6. studenog lovci LU „Lisica“ Hlebine započeli su lovne aktivnosti otvorenjem skupnih lovova na sitnu divljač. Nakon lova održano je 16. društveno natjecanje u gađanju glinenih golubova na dva puta po deset metau lovnoj disciplini trap. Najuspješniji su bili:

  1. Damir Mehkek
  2. Zlatko Belec
  3. Marko Peradin
  4. Luka Peradin
  5. Željko Bardek
  6. Ivan Peradin

Prigodne medalje najuspješnijima uručila je općinska načelnica. Nakon podjele medalja održan je domjenak.

LU lisica 16 natjecanje

Na slici s lijeva na desno:Ivan Peradin, Luka Peradin, Damir Mehkek, Božica Trnski, Zlatko Belec, Marko Peradin i Željko Bardek.

Općina Hlebine gostovala je 23.10.2016. na Televiziji Celje u emisiji „V Nedeljo pod lipo“. Osim načelnice Božice Trnski općinu su predstavljali predstavnici DVD-a Hlebine, LU „Lisica“, NK „Lipa“, Galerija „Josip Generalić“ i Udruga hlebinskih slikara i kipara naive koji su se predstavili sa svojim djelima. Tokom emisije hlebinski slikari i kipari su stvarali svoja djela te su tako pokazali kako nastaje naivna umjetnost. Važno je spomenuti da su se sa par pjesama predstavili i Najstareši hlebinski mužikaši. Također je u toj emisiji sudjelovao i KUD Hlebine koji se predstavio sa 3 recitacije i sa 3 plesa. Na samom početku emisije članica KUD-a Vesna Alečković otvorila emisiju sa pjesmom „Oj Hlebine“, a tokom emisije je još otpjevala i „Podravina ravna“. Osim što se svaka hlebinska udruga predstavila sa nekoliko rečenica u emisiji smo se predstavili i sa starim kolačima kao što su razne vrste diganih kolača, pogače, te razne vrste klipiča.

Snimka TV emisije "V nedeljo pod lipo"

FOTOGALERIJA

Na streljani Lovačkog saveza Požeško – slavonske županije u Bzenici održano je 22. po redu državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Damir Mehkek ispred Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije te uz pehar i medalje preuzeo i lovačku pušku s glatkim cijevima.

Iskrene čestitke našem državnom prvaku Damiru Mehkeku na osvojenim odličjima .

 

lovci drzavni prvak

Pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije na streljani Lovačke udruge „Lisica“ Hlebine 29. svibnja 2016. godine održano je županijsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova u lovnom streljaštvu disciplina «trap». U ime organizatora Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije i domaćina Lovačke udruge „Lisica“ Hlebine prisutne natjecatelje i goste pozdravio je Krunoslav Arač član izvršnog odbora Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, a ujedno i predsjednik lovačke udruge domaćina, te načelnica općine Hlebine Božica Trnski. O načinu i propozicijama govorio je voditelj za lovno streljaštvo županijskog saveza Ivan Crnković. Prvenstvo je prvim hicem otvorila načelnica općine Hlebine. Natjecalo se 14 ekipa i 5 pojedinaca, a gađalo se je dva puta po 15 meta. U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je po treći puta zaredom ekipa domaćina LU „Lisica“ Hlebine s 123 pogodaka, drugo mjesto je osvojila ekipa LU „Srndać“ Koprivnica s 118 pogodaka, a treće ekipa LU „Fazan“ Ruševacs 117 pogodaka. Najbolji pojedinac bio je Ivan Crnković član LU “Lisica“ Hlebine s 42 pogotka, a u finalnu seriju se je plasirao i Ivan Peradin koji je s 34 pogotka osvojio 6. mjesto. Najboljim ekipama i pojedincima pehare je uručila načelnica općine Hlebine Božica Trnski.

 

 

Na slici ekipa županijskih prvaka LU „Lisica“ Hlebine (s lijeva:Zlatko Belec, Damir Mehkek, Božica Trnski načelnica općine Hlebine, Božidar Vukonić, Ivan Crnković, Damir Markušić i Luka Peradin).

U subotu 02. travnja 2016. godine u društvenom domu u Hlebinama pod pokroviteljstvom Općine Hlebine obilježena je 70. godišnjica osnutka i rada Lovačke udruge „Lisica“ Hlebine. Prvo je održan radni dio skupštine udruge, nakon koje su se okupili gosti koji su zajedno s članovima udruge u svečanom mimohodu otišli u crkvu na svečanu misu koju je održao velečasni Leon Lozančić. Po povratku u društvenom domuodržana je svečana sjednica skupštine kojojsu nazočili brojni gosti, a u prepunoj sali doma gotovo da se je tražila stolica više. U pozdravnom govoru predsjednik udruge Krunoslav Arač uz zahvalu svima prisutnima koji su svojim prisustvom uveličali proslavu, posebno je pozdraviouvažene goste, zastupnika u Hrvatskom saboru Damira Felaka, tajnika Hrvatskog lovačkog saveza Ivicu Budora , glavnog urednika Lovačkog vjesnika Ivicu Stanka, predsjednika i tajnika Lovačkog saveza Koprivničko - križevačke županije Nevenka Jakopovića i Zlatka Pavlića, načelnicu općine Hlebine Božicu Trnski, predsjednika općinskog vijeća Marijana Hontića, te ostale općinske dužnosnike, hlebinskog župnika velečasnog Leona Lozančića, kuma zastave udruge Darka Kolareka, predstavnike susjednih lovačkih udruga: „Fazan“ Molve, „Fazan“ Peteranec, „Golub“Novigrad Podravski, „Virje“ Virje, „Zec“ Gola-Gotalovo i„Zec“ Koprivnički Bregi,zatimapredstavnike udruga s područja općine Hlebine: KUD Hlebine,Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, ŠRK „Drava“ , ŠRK „Hlebine“ te predstavnike DVD Hlebine i NK „Lipa“.

Read More

          Svojim položajem uz rijeku Dravu, s prostranim pitomim poljima i ovećim šumskim površinama vrbe i topole uz Dravu te hrasta lužnjaka uz međe sa susjednim općinama Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi, Peteranec i Sigetec, područje oko Hlebina oduvijek je bilo bogato raznom divljači pa tako i interesantno domaćim, ali i vanjskim lovozakupnicima.

Lovište Hlebine se spominje krajem 19. stoljeća kada je 1893. godine za kraljevinu Hrvatsku i Slavoniju donijet zakon o lovu. Tim zakonom o lovu od 27. travnja 1893. godine pravo lova imaju vlasnici zemljišta (privatnici, veleposjednici) čiji je posjed veći od 400 jutara (rali) odnosno upravne općine koje su također vlasnici zemljišta s površinom od najmanje 1000 jutara. Nakon ustanovljenja privatnih lovišta ustanovljuju se općinska lovišta u koja ulazi i sva površina koja nije ušla u privatna. Veleposjednik je mogao uzeti u zakup i ta obćinska lovišta, ali je zakupninu određivala kotarska oblast odnosno gradsko poglavarstvo. Ukoliko za ta lovišta nije bio zainteresiran niti jedan privatnik odnosno veleposjednik, takva općinska lovišta se daju u zakup na razdoblje od 15 godina najboljem ponuđaču, a ponuditelj mora položiti 50% isklične cijene za dotično lovište. U ovom slučaju općina ne može uzeti lovište u zakup, već ga u zakup mogu uzeti najviše petorica zakupnika. Uz dozvolu kotarske oblasti lovište se može dati i u podzakup. Nakon završene dražbe novi je zakupnik odmah morao izaslaniku kotarske oblasti položiti dvogodišnju zakupninu i to naravno u gotovini. Osim gotovine postojala je i mogućnost pologa državnih obveznica uz određene uvjete.1

Read More

U nedjelju 8. studenog lovci LU „Lisica“ Hlebine u lovačkom domu održali su skupštinu uz nazočnost općinske načelnice i predstavnika udruga s područja općine. Na skupštini je usvojeno izvješće o radu u proteklom periodu, donesen je kalendar lova, te je određen način provođenja zimske prihrane divljači. Nakon skupštine održano je gađanje glinenih golubova i domjenak.

Designed by: Logo Georg