Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish
Održan 10. šaranski kup u organizaciji ŠRK „Drava“ Hlebine od 26. do 28. svibnja 2023.g. održan je 10. šaranski kup. Po prekrasnom vremenu i uz ribičko prijateljsko druženje kup je održan na velikom jezeru ispred ribičkog doma ŠRK „Drava“ Hlebine u Gabajevoj Gredi. Ukupno je sudjelovalo 10. natjecateljskih ekipa.

Read More

U subotu, 11.03.2023.god. održana je 132. redovna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hlebine. Na početku, svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputila je predsjednica DVD-a Hlebine, Melita Bregović, zahvalivši se posebno na dolasku dragim gostima: Predsjedniku Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darku Palašu, Zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općina Hlebine, Koprivnički Bregi, Ivici Hrženjaku, Općinskoj načelnici Božici Trnski, predsjedniku općinskog vijeća Anđelku Belec, predstavnicima hlebinskih udruga te svim ostalim nazočnim vatrogasnim društvima.

Read More

U sklopu proslave Dana općine Hlebine, Dobrovoljno Vatrogasno društvo Hlebine organiziralo je u nedjelju 11. 09. 2022.god. od 15 do 18 sati Dan otvorenih vrata s ciljem boljeg upoznavanja mještana sa radom i opremom Hlebinskih vatrogasaca. Na prostorima oko vatrogasnog spremišta mogla se razgledati oprema kojom raspolažu vatrogasci, dok je posebno zanimljivo i zabavno bilo našim najmlađim mještanima, budućim malim vatrogascima, koji su se mogli zabavljati slaganjem puzzli, bojanjem vatrogasnih bojanki, te natjecanju rušenjem meta vatrogasnim ručnim špricama. Svako dijete koje je posjetilo hlebinske vatrogasce dobilo je na poklon vatrogasne bojanke, školske rasporede sati te prigodne nagrade za ostvarene uspjehe u vatrogasnim igrama. Zanimanje mnogih privukla su novoobnovljena stara vatrogasna kola, izložena ispred vatrogasnog spremišta, koja nas ujedno podsjećaju na stara vremena i način na koji su nekada naši preci gasili požar.  Za sve posjetitelje članovi DVD Hlebine pripremili su okrepu i grickalice kojima su se najviše razveselila djeca.

DVD Hlebine zahvaljuje svim posjetiteljima na posjetu, te svim članovima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije i realizacije Dana otvorenih vrata.

 

                                                                      Predsjednica DVD-a Hlebine:  

                                                                               Melita Bregović

U sklopu proslave Dana općine Hlebine, članovi DVD-a Hlebine održali su pokaznu vatrogasnu vježbu sa navalnim vozilom na kojoj je sudjelovalo 6 interventih vatrogasaca (Ivan Štrfiček, Danijel Bregović, Zoran Benotić, Josip Benotić, Dominik Golub i Nikola Cavrić).

Ujedno čestitamo ekipi DVD-a Hlebine, Nikoli Cavriću i Danijelu Bregović, na osvojenom 2.mjestu u kuhanju Goričkog gulaša.    

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hlebine je temeljem projektne prijave za operaciju Hlebine 2022: Izvanredna nabava opreme za potrebe službi spašavanja vezane uz uklanjanje posljedica potresa za potrebe službi spašavanja vezane uz njihovo djelovanje pri uklanjanju posljedica potresa na vatrogasnim intervencijama nastalim iza 28.12.2020. na intervencijama u Sisačko-moslavačkoj županiji“ odobreno 71.395,50 kn bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. Od toga 64.905,00 Kn za nabavu opreme, te 6.490,50 Kn za Upravljanje projektom i administracija.

Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava, referentnog broja FSEU.2022.MUP.049, sklopljen je dana 13.05.2022.godine temeljem Odluke o odabiru (KLASA:018-08/22-08/2, URBROJ:511-01-135-22-56) za financiranje projektnog prijedloga unutar Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije,  Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)

Projektna prijava je izrađena temeljem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava sa ciljem nabavke nove osobne i zaštitne opreme koja bi zamijenila staru koja je prilikom pojačanog korištenja dotrajala i kao takva više nije sigurna za uporabu.

Serija potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine prouzročila je velike materijalne štete – oštećene su i srušene brojne stambene zgrade, uništene kuće, crkve, bolnice, automobili te je bila neophodna žurna provedba mjera zaštite i spašavanja stanovništva iz ruševina i nesigurnih građevina, odnosno provedba hitne evakuacije.

Sve službe sustava civilne zaštite uključujući i Dobrovoljna vatrogasna društva iz svih krajeva Republike Hrvatske izašli su na teren u najkraćem mogućem roku kako bi bile na usluzi građanima zbog iznenadne krizne situacije izazvane potresom te sudjelovale na uklanjanju posljedica potresa.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hlebine, sa 6 operativnih članova , također je sudjelovalo u ispomoći kolegama vatrogascima u saniranju oštećenih krovišta stradalih u razornom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.

 

Županijska udruga lovaca Panonija prošlu nedjelju 10.7. održala je drugi dio Županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu. Natjecanje se odvijalo na novoizgrađenoj streljani u Botovu uz lovački dom LU Fazan Drnje, koja je ujedno bila domaćin.. Pucala se jedna serija na 25 letećih meta. I u drugom dijelu natjecanja također je odrađena ista disciplina, a zbroj je dao najuspješnije ekipe i pojedince. Prvo mjesto ekipno je osvojila LU Lisica Hlebine, drugo mjesto LU Fazan Drnje, dok je treće mjesto pripalo LD Zec Koprivnički Bregi.

U pojedinačnoj konkurenciji, najuspješniji je bio Damir Đelekovčan iz LU Fazan Drnje s pogođene  44 mete. Drugo mjesto osvojio je Mladen Kolarek s 43 pogođene mete, također iz LU Fazan Drnje. Treće mjesto osvojio je Luka Peradin iz LU Lisica Hlebine s 42 pogođene mete. Pehare je najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio predsjednik ŽUL Panonija Nevenko Jakopović.

Osim županijskog natjecanja, u Koprivničko – križevačkoj županiji kroz četiri su kola (dva u Sigecu, dva u Drnju) održana natjecanja u gađanju karabinom.Pucalo se iz stojećeg stava s improvizirane čeke na metu srnjaka udaljenu 100 metara s tri probna metka te pet za rezultat. Nagrađivalo se šest najboljih strijelaca, a poredak je bio sljedeći: Dejan Stunjek, Marko Peradin, Luka Peradin, Saša Gaži, Mladen Kolarek te Damir Đelekovčan.

Ujedno je određena i ekipa koja će predstavljati našu županiju na 27. Državnom natjecanju u lovnom streljaštvu HLS-a, koje će biti održano u Bzenici kod Pleternice. U tu ekipu se plasiralo čak pet članova L.U.Lisica Hlebine.

Na međudruštvenom takmičenju u Ljubešćici na kojem je sudjelovalo 49 ekipa sa šireg područja L.U.Lisica iz Hlebina osvojila je prvo mjesto.

U Nedjelju 6. Svibnja hlebinski su vatrogasci tradicionalno proslavili dan Sv. Florijana , zaštitnika vatrogastva. Članice i članovi DVD Hlebine okupili su se ispred vatrogasnoga doma te u svečanom stroju sa barjacima na čelu pošli u crkvu SV. Katarine na misu u čast svoga patrona. U svojoj homiliji vlč. gosp. Leon Lozančić naglasio je kako je pomagati braći ljudima u nevoljama lijep način kako se služi Bogu te zahvalio vatrogascima na njihovome zalaganju i zazvao na njih zagovor Sv. Florijana i Božji blagoslov.

Nakon Sv. mise ispred vatrogasnoga doma članicama i članovima DVD Hlebine dodjeljena su priznanja za 10 i 20 godina članstva u drušvu.

Isto tako vatrogasci su primili i diplome za vatrogasna zvanja . Tako su neki članovi položili ispit za zvanje „vatrogasac“ i također za zvanje „vatrogasni dočasnik „ a po prvi puta četiri vatrogasca DVD-a Hlebine položili su ispit za gašenje požara uz uporabu dišnih aparata te dobili odgovarajuće svjedodžbe.

U tome dijelu vatrogascima se prigodnim riječima obratio i zamjenik načelnice Općine Hlebine gosp. Anđelko Belec . Uz čestitke vatrogascima na njihovom prazniku i zahvalu na njihovom radu naglasio je kako je lijepo vidjeti mlade vatrogasce , što nam daje nadu u opstojnost društva.

Ovim događanjem počelo je obilježavanje mjeseca Svibnja koji je u vatrogastvu mjesec zaštite od požara . Aktivnosti će se nastaviti tijekom mjeseca radnim akcijama i vježbama.

Designed by: Logo Georg