Croatian English French German Hungarian Italian Portuguese Spanish

Općina Hlebine gostovala je 23.10.2016. na Televiziji Celje u emisiji „V Nedeljo pod lipo“. Osim načelnice Božice Trnski općinu su predstavljali predstavnici DVD-a Hlebine, LU „Lisica“, NK „Lipa“, Galerija „Josip Generalić“ i Udruga hlebinskih slikara i kipara naive koji su se predstavili sa svojim djelima. Tokom emisije hlebinski slikari i kipari su stvarali svoja djela te su tako pokazali kako nastaje naivna umjetnost. Važno je spomenuti da su se sa par pjesama predstavili i Najstareši hlebinski mužikaši. Također je u toj emisiji sudjelovao i KUD Hlebine koji se predstavio sa 3 recitacije i sa 3 plesa. Na samom početku emisije članica KUD-a Vesna Alečković otvorila emisiju sa pjesmom „Oj Hlebine“, a tokom emisije je još otpjevala i „Podravina ravna“. Osim što se svaka hlebinska udruga predstavila sa nekoliko rečenica u emisiji smo se predstavili i sa starim kolačima kao što su razne vrste diganih kolača, pogače, te razne vrste klipiča.

Snimka TV emisije "V nedeljo pod lipo"

FOTOGALERIJA

U subotu 20. veljače 2016. u Društvenom domu Hlebine održana je redovna izborna godišnja Skupština Nogometnog Kluba „Lipa“ Hlebine. Skupštinom je predsjedao Mihael Štrkalj dosadašnji predsjednik, a ujedno i novoizabrani predsjednik kluba. Predstavljeno je i usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu. Također je usvojen financijski plan i plan rada za 2016. godinu. Kao glavni cilj za 2016. godinu određeno je ostvarivanje dobrog rezultata u 2. ŽNL.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik načelnice Općine Hlebine, Hrvoje Gaži, koji je istaknuo važnost nogometnog kluba i promoviranja koje on ostvaruje za Općinu. Naglasio je također da će Općina i dalje nastaviti dobru suradnju sa klubom.

 

          7. lipnja 2015. u Miklinovcu se odigrala posljednja kvalifikacijska utakmica za popunu 2. Županijske nogometne lige između Lipe i Gornje Rijeke. Na utakmici se skupilo više od 250 gledatelja. Neprestano su "radile" trube, vatrogasne sirene, a na ogradi su bili postavljeni transparenti podrške. „Lipe cvatu“ odzvanjalo je iz grla navijača i igrača nakon što je sudac dao znak za kraj posljednje kvalifikacijske utakmice. Lipa je pobjedom 3:0 ostvarila 1. mjesto u grupi i time izborila viši rang natjecanja.

lipa123

Povodom 90. Obljetnice osnutka NK „Lipe“ Hlebine, talijanski poduzetnik Massimo Dibon, donirao je klubu prijenosno računalo. Massimo je bio gost na svečanom obilježavanju 90. Obljetnice NK „Lipe“ Hlebine, te potaknut uspjesima kluba odlučio donirati prijenosno računalo.

U subotu, 20. rujna, naš NK „Lipa“ Hlebine obilježio je 90 godina svog postojanja.

90. obljetnicu osnivanja kluba NK „Lipe“ Hlebine započeli su otkrivanjem skulpture nogometaša, djelo Dražena Kuharovića, koja je postavljena ispred zgrade NK „Lipe“ Hlebine. Naši nogometaši dali su na čast našoj načelnici Božici Trnski da otkrije skulpturu, a vlč. Leon Lozančić blagoslovio je skulpturu.

Nakon otkrivanja i blagoslova skulpture, svi smo zajedno pošli u Društveni dom gdje se održala svečana sjednica povodom 90. Obljetnice  kluba NK „Lipe“ Hlebine, te je nakon svečanog djela bilo organizirano druženje.

Designed by: Logo Georg